Forskningsinstitutet bedriver ett unikt, banbrytande arbete för biodynamisk odling i Sverige

Nu är det dags att skörda - du kan bidra till forskningen!

Våra långliggande fältförsök visar hur biodynamisk odling med komposterad gödsel, växtföljder med vallodling och användning av biokol som jordförbättring långsiktigt kan höja odlingsmarkens bördighet och bidra till att stoppa den globala uppvärmningen. Ett år som detta är det särskilt angeläget att få resultat från fältförsök.

Vi behöver din hjälp att säkra även årets resultat genom finansiering av skörd av vårt fältförsök på Nibble gård. Det behövs 150 bidrag á kr 200 kr för att skörda fältförsöket med försöksskördetröska och till databehandling.

Om du vill se hur skörden av försöksrutorna går till, går det bra att titta förbi. Säg till så hör vi av oss med tid och datum för skörd.

Swish 123 074 2809 SBFI

BG 543-4816

Ge en engångsgåva 

Vi har tagit fram ett gåvobevis illustrerat av Anna Gran, som en alternativ gåva till nära och kära, kollega eller vän.

Mariatistel ritad av Anna Gran

Du bidrar med valfritt belopp och stödjer därmed fortsatt biodynamisk forskning.

För att ge bort ett gåvobevis, maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och meddela vilket belopp ni önskar, och till vilken adress som ni vill att vi skickar gåvobeviset. 

Betala sedan in önskat belopp på vårt Bankgiro 543-4816.

 

Månadsgivare

Biodynamiska forskningsinstitutet bedriver unik forskning inom jordbruksområdet med fokus på det levande. Som fristående institut är vi beroende av regelbundna gåvor.  Forskningsprojekten finansieras fortlöpande av sökta och beviljade anslag, men enbart en mindre del av anslagen kan användas till övergripande kostnader såsom hyra, administration och löner. Detta gör tillvaron väldigt fluktuerande och osäker. Genom att bli månadsgivare  så bidrar du till att skapa en bättre kontinuitet och till att institutet kan utveckla nya forskningsområden i framtiden..

Sätt in valfritt belopp på vårt BG 543-4816 eller ansök hos din bank om autogiro.

Företagsgåva

En viktig uppgift för det Biodynamiska forskningsinstitutet är att vara en röst som kan se livsmedelsproduktionen och lantbruket ur ett helhetstänkande. Vi visar att ett annat odlingssystem är möjligt, och forskar på ständiga förbättringar inom ekologisk och biodynamisk odling.

Som fristående institut är vi helt beroende av beviljade anslag och gåvor. Genom en gåva till institutet bidrar ditt företag till att ett viktigt alternativ kan fortsätta sitt arbete.

Det finns många sätt för ett företag att stödja oss. Ett fantastiskt exempel är Klockargården i Järna, som har stöttat BERAS Implementation genom att skänka överskottet från försäljningen av sina tygpåsar. Kontakta oss så kan vi skräddarsy ett upplägg som passar just er verksamhet.

Projektfadder

Som projektfadder kan du få möjlighet att delta i ett unikt forskningsprojekt. Institutet har ett antal outforskade områden där du eller ditt företag kan bli delaktig. Du kommer att kunna delta i planeringen av projektet och regelbundet bli informerad om hur det fortskrider. Om ditt företag har en CSR policy så kan detta vara en intressant möjlighet att medverka i ett projekt som ligger i linje med er värdegrund.

För mera information kontakta:

Olle Skoglund/VD eller vår Forskningsansvarige Artur Granstedt

Vänkretsen

Genom att gå med i vår vänkrets och betala 400:- om året så bidrar du till vårt fortsatta arbete med att utveckla alternativ till det konventionella jordbruket, sprida information till allmänhet, politiker och andra berörda aktörer samt anordna utbildningar och för en fortsatt forskning och rådgivning. Som medlem i vår vänkrets får du ett nyhetsbrev fyra gånger om året. 

Mejla oss för att gå med i vänkretsen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller skicka ett brev till Stiftelsen Biodynamiska forskningsinstitutet, Skillebyholm 7, 153 91 Järna.