Aktuella forskningsfrågor för morgondagens jordbruk
Presentation av nya forskningsresultat:
Stoppa global uppvärmning genom livsmedelssystemet!
Vår mat står för ca 1/3 av klimatutsläppen och utgör människans största klimatbelastning.
En större del av belastningen sker i andra länder, ”varannan tugga är importerad”.
Lantbrukets klimatbelastning skulle enligt forskningsresultaten kunna minska med 90% och samtidigt ge svensk självförsörjning av livsmedel.
Presentationen av forskningen äger rum på :
Ytterjärna Kulturhus torsdagen 5 oktober, kl 14–15 (Frågor och samtal 15.15-16)
Medverkade forskare:
dr Artur Granstedt, växtnäring och ekologiskt lantbruk
dr Olof Thomsson, miljösystemanalys
dr Lars Jonasson, lantbruksekonomi
Hållbart jordbruk utan import – är det möjligt?
Ny Studie: Framtidssäkrat jordbruk
Baserat på svenska gårdar med ekologiskt kretsloppsjordbruk
Artur Granstedt, docent och agronomie doktor, ekologiskt lantbruk
Olof Thomsson, agronomie doktor, miljösystemanalys
Finansierat av: Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse
Ladda ned presentation: Framtidsskrat_jordbruk_211117